Blog

2023.04.03 10:21
Mintás harisnyák

In medias res... Ott van például a hátul vonalban csíkos vagy mintás vagy van végig egy varrás. Ezzel vigyázni kell, hogy középen legyen mindig a vonal, ez nyújtja a lábakat.

2023.07.14 10:20
Alap színű harisnyák

Előzőekben beszéltünk a színés harisnyákról. Most nézzük meg az alap, "hagyományos" színeket.

Fényes és színes harisnyák

Nagyon fontos, hogy mindig nézd meg, mit veszel fel és az mit árul el Rólad, eszerint válassz harisnyát.

Hogyan hasznosítsuk újra az elszakadt harisnyát?

Minden nő megtapasztalta már, milyen kellemetlen, amikor a kedvenc harisnyája kiszakad. A kis hibákat praktikus módszerekkel (pl. átlátszó körömlakkal) javítani lehet és a harisnya tovább használható, azonban vannak olyan esetek, amikor ez a ruhadarab már menthetetlenné válik.

Ezért a kilyukadt, javíthatatlan harisnyák általában a kukában végzik, hisz maximum már csak nadrág alatt tudjuk őket viselni hidegebb napokon. De még mielőtt a szemetest látnánk az egyetlen megoldásként, először gondolkodjunk el, hogy mire tudnánk még használni a harisnyát? Milyen más funkciója lehet? Hogyan tudja még praktikusabbá tenni a mindennapjainkat?

Olasz vagy lengyel harisnyát vásároljunk?

 

Ha jó minőségű harisnyákról van szó, akkor azonnal az olasz darabok jutnak eszünkbe. Hiszen Olaszország a divat fővárosa, ahol a minőség, a luxus és az elegancia kéz a kézben jár. Kétség sem fér hozzá, hogy az olasz harisnyák első helyen szerepelnek a világ minőségi ranglistáján, de ne feledkezzünk meg a lengyel darabokról sem.

Ugyanis az utóbbi években a lengyel harisnyagyártás meglehetősen előremozdult mind a minőség, mind a mintázat tekintetében. A lengyel darabok szintén olyan népszerű ruházati kiegészítők lettek, amik világszerte teszik vonzóvá a női lábakat. Azonban, még mielőtt szó esne ezekről a harisnyákról, ismerjük meg, hogy …

Hogyan válasszuk ki a tökéletes harisnyát?  - Útmutató a harisnya vásárláshoz!

Az ideális harisnya kiválasztása meghatározza a viselőjének a megjelenését, a hangulatát és a kényelmét. Hiszen nem mindegy, hogy egy harisnyát milyen alkalomra, milyen öltözékhez veszünk fel, sőt az évszaktól függően az is fontos, hogy milyen anyagból készült. A megfelelő darab megtalálása néha fejtörést okozhat, főleg ha ajándékba szeretnénk megvásárolni.

Milyen típusú harisnyák vannak?

Vajon az egyes harisnya megnevezések mit jelentenek? Olvasd el cikkünk, és tudatosabban fogod megválasztani harisnyáid.

Egy igazi keletkezéstörténet

Honnan máshonnan is kezdhetném, mint onnan, hogy mi is az a harisnya?

Blog a blog írásról Avagy mindig van egy harisnya apropó

Honnan jött az ötlet, hogy harisnyákkal fogunk foglalkozni?

Olvasd el gondolataim...