Blog

Milyen típusú harisnyák vannak?

2022.12.27 14:06
Milyen típusú harisnyák vannak?

Vajon az egyes harisnya megnevezések mit jelentenek? Olvasd el cikkünk, és tudatosabban fogod megválasztani harisnyáid.

Első és legfontosabb az, hogy tisztában legyél a méreteddel, hiszen ez fogja számodra biztosítani a kényelmet. Ebben mi is sokat tudunk neked segíteni!

És most nézzük át, milyen típusú harisnyák vannak. Igyekszem a teljességre törekedni, azonban látni fogod, nálunk mindig van egy csipet újdonság, egy kis varázslat.

Mikor vegyünk fel harisnyát?

Hát, mindig! Hétköznapi és alkalmi viseletre egyaránt használhatjuk.

Milyen fajtái vannak?

Tangás: a két szár középen van összevarrva, a varrás mentén megerősített, így mini szoknyához, rövid nadrághoz is, rövid ruhához tökéletes választás.

Bikinivonalas: bugyi formában erősített. Nálunk akár szép, csipkés mintával is megtalálod.

Lépésbetét nélküli: csak a varrás van az ülepénél, vékonyabb alkatra inkább javasolt. Lépésbetéttel: pamutos betét a két szár között, kényelmesebb viselet, ahogy a neve is mondja, a lépésnél puhább érzetet ad.

Fenékbetétes: a fenék résznél betéttel erősített, kényelmesebb viselet, teltebb hölgyeknek. Nagyobb méretű harisnyaink mind így készülnek és bizton állíthatom, megéri kipróbálni. És egy trükköt is elárulok. Férfiaknak, aláöltözetnek szoktuk ajánlani, fordítva felvéve, vagyis a plusz betét rész előre kerül. Így meleg és igazán kényelmes viselet minden téli sportot kedvelőnek.

Csipő harisnya: ideálisabb rövidebb felsőhöz, vagy alsórészhez, nem látszik ki a ruha alól és szabadon, szexin hagyja a derekat.

Orrervarrás nélküli: nincs a lábujjaknál megerősítve, nyitott orrú cipőhöz találták ki, de sokkal többen vagyunk, akik azért szeretjük, mert nem érezzuk a varrást a szűk cipőinkben.

Orrerősített: elvileg tartósabb, különösen, ha valaki szereti a hosszú körmöket és/ vagy nem elég rutinos a harisnya felvételben.

Kompressziós harisnya: vérkeringést serkentő hatású a szövésének és anyagának köszönhetően. Visszeres lábra, álló munkához, hosszabb repülőútra, buszozásra ajánlott viselet. Különböző erősségi fokozatokat találhatunk a kínálatban, egy része orvosi vényre is felírható. Ebből megtalálhatunk bokazoknit, térdzoknit, harisnyanadrágot. Azonban ahogy mondani szokták, nem helyettesíti a rendszeres és testmozgást és a megfelelő orvosi vizsgálatokat.

Alakformáló harisnya: combra összetartó, fenékre emelő, hasra leszorító, formáló hatású.

Necc harisnya: hálós kialakítású, szexi, különleges, páros alkalmakra. Manapság egyes zenei ágazatokat kedvelők is előszeretettel viselik.

Combharisnya, harisnya: mivel nincs rajta tapadó anyag, vékonyabb fajtát harisnyatartóval együtt lehet viselni. Őszre, télre csodásan kényelmes és meleg darabokat lehet találni, amelyek magukban is hordhatóak, akár hosszú csizmával.

Combfix: csinos, szexi, kényelmes. Gumirozással vagy szilikonos tapadó csíkokkal, pöttyökkel akadályozzák meg a lecsúszását.

Combfix hatású harisnya: ötvözi a harisnya kényelmet, melegséget, a combfix szexiségét. Igazán izgalmas szoknya, rövidnadrág alá. Ahogy mondani szoktam, ha akarom látszik, ha akarom nem.